Kompanija Renault Trucks još je 2013. godine predstavila kompletnu seriju temeljito obnovljivih modela vozila i od tada kontinuirano radi na njihovu usavršavanju. U voznom parku BMD LOG-a nalazi se nekoliko modernih Renaultovih modela T serije, opremljenih suvremenom tehnologijom, koji su prvenstveno namijenjeni za duga i međunarodna putovanja.
U rujnu prošle godine Renault T serije je proglašen kamionom godine od strane stručnog međunarodnog žirija na izboru najboljeg europskog kamiona. Od toga nije prošla ni godina dana, a u Renaultu već intenzivno rade na njenom poboljšanju. Konkretno na poboljšanju kvalitete šasije, kabine i pogonske grupe što u konačnici rezultira nižom potrošnjom goriva i povećanom korisnom nosivosti.

Motor DTI 13 od sada je opremljen sustavom za ubrizgavanje Common Rail čime je znatno smanjena potrošnja goriva i to zahvaljujući boljem sagorijevanju istog. Motor od 13 litara nudi povećane snage od 440, 480 i 520 KS, što omogućava prijevoz teških tereta ili rad na vrlo brdovitim terenima. Ovogodišnja verzija ima i novu aerodinamičnu opremu i nove tehnologije za smanjenje potrošnje goriva poput aerodinamičnih produžetaka odbojnika, novog fiksnog deflektora za manji otpor zraka, dva nova okretna momenta pogonske osovine od 2,31 i 2,47 te prednje branike opremljene zavjesicama protiv prskanja prilagođenim tipu šasije i veličini kotača.  Uz to su dostupni dodatni spojleri ispod branika, nova izvedba krovnog spojlera bez metalne konstrukcije, šasija je puno lakša kao i stražnji pneumatski ovjes i pogonska osovina, čime je zapravo nekoliko komponenata doživjelo određenu rekonstrukciju, kako bi korisna nosivost vozila bila povećana. Niz preinaka i tehničkih poboljšanja rezultiraju povećanjem ukupne produktivnosti.
Ovogodišnja T serija obogaćena je prediktivnim tempomatom Optivision pomoću kojeg kamioni sami prikupljati informacije o konfiguraciji terena kojim prolaze i u mogućnosti su razmjenjivati ih međusobno putem središnjeg servera s ciljem uštede goriva, prilagođavanja strategije regulacije brzine i rada pogonske grupe određenim uvjetima. Drugim riječima, Optivision kombinira memoriranu topografiju ceste i cestovni pravac zahvaljujući senzoru za primjenu strategije najučinkovitijih mijenjanja brzina i veću uštedu goriva.

Renaultovi modeli T serije koji su dio voznog parka BMD LOG-a uvelike olakšavaju poslovanje tvrtke i doprinose boljim mogućnostima dostave, što i je naš glavni cilj. [BMD LOG]