Potkraj mjeseca lipnja u Zaprešiću je održana deveta po redu Međunarodna izložba gospodarskih vozila, opreme i usluga Kamion&Bus Roll Show 2016. Kako bi razgledali najnovije modele vozila, održali nove ali i ostvarili nove kontakte s kolegama iz branše, sa zadovoljstvom smo je posjetili i ove godine.

Izložba je održana u Zaprešiću, na površini od impresivnih 40.000 kvadratnih metara i kao najveća u regiji, privukla je više od šezdeset izlagača i više od pet tisuća posjetitelja u samo dva dana, koliko je trajala. Osim što smo razgledali transportna vozila, nama najzanimljivije kamione, imali smo priliku vidjeti brojne modele koje su izložili proizvođači autobusa, priključnih vozila, zanimljiv električni kamion, nadogradnje, gume, maziva, brojnu drugu opremu te saznati sve novosti iz svijeta servisnih i financijskih usluga. Najveće zanimanje posjetitelja svakako je izazvao izložbeni primjerak s pet osovina, kamion marke Volvo FMX s ITAS nadogradnjom, inače prvo vozilo takve vrste u Hrvatskoj. Ovaj moćni model projektiran je kako bi na njega mogla doći posebna ITAS nadogradnja s miješalicom za beton volumena 12 m3, dok obične miješalice zaprimaju „tek“ između 7 i 7,5 m3 betona.

U sklopu izložbe dodijeljene su nagrade „International Truck of the Year“ koja je ove godine pripala modelu Iveco Eurocargo, nagrada „International Van of the Year“ dodijeljena je modelu Volkswagen T6“, a nagrada „International Coach of the Year“ modelu vozila Ivecu Magelys. Najatraktivniji izlagač bila je tvrtka Star Import, a najljepšim kamionom proglašen je kamion tvrtke Logistika Šurić.

Uz Kamion&Bus Roll Show 2016 održana je 6. Međunarodna izložba građevinske mehanizacije, strojeva i komunalne opreme  – MINEX 2016, čiji program izlaganja čine građevinski strojevi i oprema, ekološka tehnologija i komunalna oprema.

Najveća izložba gospodarskih vozila u regiji, održana u organizaciji Bussines Media Croatia, izdavača stručnog magazina Kamion&Bus i ove se godine pokazala kao izvrsno mjesto za ostvarivanje novih susreta i poslovnih kontakata iz djelatnosti cestovnog prijevoza, građevinarstva i komunalnih djelatnosti. [BMD LOG]